Няма продукти в количката Ви!
Продукти Актуализиране на количката
Shop Menu
Pin It

 

Изследователите помолили жените да завършат въпросници за оценка на стреса и след това да се нахранят със 930 калории, от които 540 калории идват от мазнини. Жените трябвало да изядат цялата храна в рамките на 20 минути, а целта на изследването е да се определи колко време е необходимо да се изгорят калории.

Калориите на хранене, са сравними с тези, които получавате при едно бързо хранене в ресторант за бързо хранене.

намаляване на скоростта на метаболизма и увеличава инсулина

Седем часа след хранене, жените, които са имали един или повече стресови събития в последните 24 часа, са успели да изгоррт 104 по малко калории, отколкото жените, които не са били под  стрес.

Изследователите измерват метаболитната скорост в продължение на 20 минути на всеки час за следващите седем часа след храненето правили инхалационен анализ както и на издишвания въздух и измерване на количеството на кислород и въглероден диоксид. Участниците са горели по-малко калории в продължение на повече от седем часа след хранене, тези които са били изправени предишния ден пред стресиращ фактор в живота си.

Когато се наблюдава намаляване на метаболизма, се увеличава производството на инсулин в първите 90 минути след консумация на храна.Междо другото нсулинът регулира съхранението на телесни мазнини.

Повечето са от стрзногласия с колеги, съпрузи и приятели, проблеми с деца и натиск, свързани с работата.Както и фактори между личностни в природата: 

Според изследователите, ако това се случва ежедневно, човек може да наддаде с тегло ,11 килограма в даден момент, дори и да не яде прекалено много храна.

"Нашето изследване показва, че с течение на времето стресът може да доведе до увеличаване на теглото", заяви ръководителят на изследването TJan Kiecolt-Glaser,професор в психиатрия и психология в Университета на щата Охайо.

Той добави: "Ние знаем от предишни проучвания, че когато някой се чувства под напрежение, може да избере храна коятое е неподходяща, но нашето изследване показва, че това е лош избор и може да има по-висока цена, отколкото си мислехме, защото стресът повлиява  допълнително на калориите, и така те се съхраняват, а не се изгарят. "

Отбелязвайки, че друго проучване в Университета на Флорида, публикувана през 2016 г. в BBA по молекулярна и клетъчна биология в списание на липиди и участващи мишки, установи, че хроничният стрес те кара да напълняваш, като стимулира производството на протеин, наречен vitatrofini  което намалява способността на орган, който да предизвика липолиза. При vitatrofin се потискат триглицеридите и липазният ензим, който разгражда натрупаните мазнини.

 

Pin It

Здравни проблеми

Акне
Алергия
Алкохолизъм
Анална фисура
Анемия
Апендицит
Астма
Атеросклероза
Атрофия
Безплодие
Болест на Паркинсон
Бронхит
Бременност
Вагинално течение
Варицела
Високо кръвно
Висок холестерол
Витилиго
Въшки
Глаукома
Грип
Гъбички
Далекогледство
Депресия
Диабет
Детски хемангиоми
Дребна шарка
Ендометриоза
Еректилна дисфункция
Запек
Затлъстяване
Защита от насекоми
Зъбен камък
Избелване на зъби
Инсулт
Инфаркт
Инконтиненция на урина
Камъни в бъбреците
Кариес
Катаракта
Колики
Кога да потърсим лекар при грип?
Косопад
Контрацепция
Късогледство
Кървене на венците
Макулна дегенерация
Мигрена
Менопауза
Миома
Остеопороза
Псориазис
Проблеми с еякулацията
Проблеми с мъдреците
Панкреатит
Разширени вени
Рахит
Рак на гърдата
Рак на гърдата
Разстройство
Рак на простатата
Сърдечна недостатъчност
СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО
Синдром на сухото око
Синузит
Спортен травматизъм
Скарлатина
Сърдечни аритмии
Синдром на поликистозните яйчници
Сексуални проблеми
СПИН
Сърдечни клапни пороци
Устна хигиена
Хламидиална инфекция на гениталиите
Хемороиди
Хепатит
Херния
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Целулит
Цистит
Човешки папилома вирус (HPV)
ЧОВЕШКИЯТ ПАПИЛОМА ВИРУС (HPV)
Язва

Безплатна доставка за поръчки на стойност над 49 лв.

Доставка за Пловдив за поръчки под 39 лв. - 2.99 лв. - до адрес.

Поръчка по телефона:

Поръчки по телефона може да правите само от Понеделник до Петък 9-18 часа.

Изберете продуктите които желаете да закупите и ни се обадете на телефони: 0885881076.

Наш служител ще запише поръчката Ви.

Следвайте ни във Facebook!

Интересни публикации

Абонирайте се за новини и промоции!
bg Bulgarian af Afrikaans sq Albanian ar Arabic hy Armenian az Azerbaijani eu Basque be Belarusian ca Catalan zh-CN Chinese (Simplified) zh-TW Chinese (Traditional) hr Croatian cs Czech da Danish nl Dutch en English et Estonian tl Filipino fi Finnish fr French gl Galician ka Georgian de German el Greek ht Haitian Creole iw Hebrew hi Hindi hu Hungarian is Icelandic id Indonesian ga Irish it Italian ja Japanese ko Korean lv Latvian lt Lithuanian mk Macedonian ms Malay mt Maltese no Norwegian fa Persian pl Polish pt Portuguese ro Romanian ru Russian sr Serbian sk Slovak sl Slovenian es Spanish sw Swahili sv Swedish th Thai tr Turkish uk Ukrainian ur Urdu vi Vietnamese cy Welsh yi Yiddish
Google translate  

Търсене по зона на тялото