Няма продукти в количката Ви!
Продукти Актуализиране на количката
Shop Menu
Pin It

През 2015 г. проучване демонстрира, че аспиринат, при ниски дози на ден може да предотврати повторната поява на рак на гърдата много години след първоначалната диагноза и лечението. Сега ново проучване, публикувано в списание с рак на гърдата Изследванията показват, че може да се предотврати, до известна степен, ракут на гърдата.

В това проучване, изследователите от онкологичия център в Дуарте, Калифорния, водена от Лесли Бърнстейн, установили, че прием на аспирин в доза от 81 мг намалява риска от рак на гърдата.

Учените са анализирали данните на извадка от жени, които са взели участие в проучването в Калифорния.Учителите направили проучване, като започнали през 1995 г., при което се регистрирали 133,000 жени които били в сферата на образованието в Калифорния.

През 2005 г. повече от 57,000 жени отговориха на въпроси относно приемането на аспирин и други лекарства, фамилна анамнеза за рак, като хормонална терапия, консумация на алкохол, как се упражняват и какво име е теглото. До 2013 г. близо 1500 жени развиват инвазивен рак на гърдата.

В проучването установи, средно 16% по-нисък риск от рак на гърдата при жени, които са съобщили, че приемат една таблетка аспирин от 81 мг три пъти седмично или повече. Тази употреба на ниска доза аспирин намалява риска от 20% вероятност събитие HR-позитивни / HER2-отрицателни рак на гърдата. Имайте предвид, че рак на гърдата е хетерогенно заболяване, което включва най-малко пет подтипа.

Някои видове рак, включително рак на гърдата, предпочита хормони да спре растежа им, и да блокира хормонално действие. Около 70% от рак на гърдата са рецептори за естроген и прогестерон и тяхното развитие се поддържа от тези хормони. Аспиринът се смята за предпазване от рак, тъй като той засяга нивата на ензим, ароматаза (намира се в мускул, кожата, гърдите и мазнината на тялото), който превръща андрогените в естрогени. Когато няма естроген в организма, раковите тумори на млечната жлеза зависят от ароматазата дали да расте.

"Вече знаете, че аспиринът е слаб инхибитор на ароматаза, освен рак на гърдата, лекуван с инхибитори на ароматаза те намаляват количеството на естроген при жените след менопауза," каза Bernstein. "Ние вярвахме, че ако аспирин може да инхибира ароматаза, трябва да се намали вероятността от рак на гърдата и също да може да бъде ефективен начин за подобряване на прогнозата на пациенти с рак на гърдата просто спрете да приемате най-мощните инхибитори на ароматаза ".

Bernstein добави: "Аспирин също намалява възпалението, което може да бъде друг механизъм, чрез който това може да намали риска от развитие на рак на гърдата или повторение".

Други проучвания са установили, че фитохимикален елемент, elagic киселина, присъстваща в нар потиска ароматаза.

Забележка накрая, ниска доза аспирин около 80 мг, се препоръчва за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания при високорискови индивиди, както и за профилактика на рак на дебелото черво.

 

Pin It

Здравни проблеми

Акне
Алергия
Алкохолизъм
Анална фисура
Анемия
Апендицит
Астма
Атеросклероза
Атрофия
Безплодие
Болест на Паркинсон
Бронхит
Бременност
Вагинално течение
Варицела
Високо кръвно
Висок холестерол
Витилиго
Въшки
Глаукома
Грип
Гъбички
Далекогледство
Депресия
Диабет
Детски хемангиоми
Дребна шарка
Ендометриоза
Еректилна дисфункция
Запек
Затлъстяване
Защита от насекоми
Зъбен камък
Избелване на зъби
Инсулт
Инфаркт
Инконтиненция на урина
Камъни в бъбреците
Кариес
Катаракта
Колики
Кога да потърсим лекар при грип?
Косопад
Контрацепция
Късогледство
Кървене на венците
Макулна дегенерация
Мигрена
Менопауза
Миома
Остеопороза
Псориазис
Проблеми с еякулацията
Проблеми с мъдреците
Панкреатит
Разширени вени
Рахит
Рак на гърдата
Рак на гърдата
Разстройство
Рак на простатата
Сърдечна недостатъчност
СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО
Синдром на сухото око
Синузит
Спортен травматизъм
Скарлатина
Сърдечни аритмии
Синдром на поликистозните яйчници
Сексуални проблеми
СПИН
Сърдечни клапни пороци
Устна хигиена
Хламидиална инфекция на гениталиите
Хемороиди
Хепатит
Херния
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Целулит
Цистит
Човешки папилома вирус (HPV)
ЧОВЕШКИЯТ ПАПИЛОМА ВИРУС (HPV)
Язва

Безплатна доставка за поръчки на стойност над 49 лв.

Доставка за Пловдив за поръчки под 39 лв. - 2.99 лв. - до адрес.

Поръчка по телефона:

Поръчки по телефона може да правите само от Понеделник до Петък 9-18 часа.

Изберете продуктите които желаете да закупите и ни се обадете на телефони: 0885881076.

Наш служител ще запише поръчката Ви.

Последно разглеждани продукти

Следвайте ни във Facebook!

Интересни публикации

Абонирайте се за новини и промоции!
bg Bulgarian af Afrikaans sq Albanian ar Arabic hy Armenian az Azerbaijani eu Basque be Belarusian ca Catalan zh-CN Chinese (Simplified) zh-TW Chinese (Traditional) hr Croatian cs Czech da Danish nl Dutch en English et Estonian tl Filipino fi Finnish fr French gl Galician ka Georgian de German el Greek ht Haitian Creole iw Hebrew hi Hindi hu Hungarian is Icelandic id Indonesian ga Irish it Italian ja Japanese ko Korean lv Latvian lt Lithuanian mk Macedonian ms Malay mt Maltese no Norwegian fa Persian pl Polish pt Portuguese ro Romanian ru Russian sr Serbian sk Slovak sl Slovenian es Spanish sw Swahili sv Swedish th Thai tr Turkish uk Ukrainian ur Urdu vi Vietnamese cy Welsh yi Yiddish
Google translate  

Търсене по зона на тялото