Няма продукти в количката Ви!
Продукти Актуализиране на количката
Shop Menu
Pin It

 

Правя решителна крачка

Тъй като пристрастяването към никотин се счита за невробиологично пристрастяване и е официално класифицирано като заболяване от Световната здравна организация, пушача за да влезе в процес да откаже цигарите трябва да си заложи умствено тази цел, за да може да се случи, казват експерти.

Освен това трябва да се осъзнаят, вредните последици от тютюнопушенето, пасивно или не, казва президентът на дружеството по кардиология, професор по кардиология, като подчерта: "В нашата страна около 20 000 пушачи умират всяка година от болести, свързани с тютюнопушене, можеби 1000 умират от пасивно пушене и най-малко 1 000 наши сънародници ежегодно страдат от миокарден инфаркт заради пушенето!

И ако всичко това не е достатъчно, да убеди и най-оптимистично настроините от вредното въздействие на тютюна, за да потърсят  експерти, тогава да знаете също че пушачите живеят 13-14 години по-малко от непушачите. 

Бъдете организирани
Според експерти, за да постигнете вашите цели, преди да преминете към етапа на действие, вие трябва първо да се насладите на подготовката. Какво означава това

Първо мислете за момента, в който спирате да пушете, което не е толкова трудно и мъчително, защото се отказвате от тютюнопушенето и вече сами по себе си сте направили една съществена промяна в начина на живот.

Общо остават 2-3 седмици преди да се опитате да спрете да пушите.

През това време ... размишлявате защо пушите.

Имайте предвид и възможните причини до сега които може би са ви попречили да откажете пушенето (кафе, приятели, работа и т.н.).

След отказването ...  тютюнопушенето избягваите времено компанията, както и първия си критичен ден които ще е без кафе (кофеин преувеличава липсата на никотин) и местата, посещавани от пушачи.

Също изхвърли всички цигари, присъстващи в дома, офиса и автомобила.

Не се поддаваи на изкушения като "за днес само една малка дръпка и утре ... спирам нацяло." Намаляване на броя на цигарите не води до резултати, трябва да се вземе решение за да премхнете зависимоста.

Намерете своя собствен начин
След като решите да спирате цигарите, трябва да се научите и как да не сте пристрастени към никотина, така че да не бъдете разочаровани още от началото на усилието, казват експерти.

Както знаем, има много и различни начини за отказване.

Като заместители на никотина, продават в аптеките (като никотинови дъвки и специални стикери, които залепвате на кожата и те бавно освобождават никотин) както и новите лекарства.

Значителна помощ която оказва влияние са и някои алтернативни метода (като хипнотерапията и акупунктура). Също така в някои болници работят срещу отказване от тютюнопушенето, като се прилагат медикаменти в комбинация с индивидуални консултации или групова психотерапия или колективна поведенческа терапия.

СТИКЕРИ НИКОТИН

Това е вид пластир, който се поставя веднъж на ден върху част на тялото (например, на ръката). Постепенното освобождава на никотин в кожата, води до кръвния поток. Тяхната употреба не трябва да превишава 6-8 седмици.

това, което те предлагат
Този метод помага да се поддържат нормалните нива на никотин в тялото, за да се сведе до минимум въздействието на нужда. Пластирите освобождават различни никотинови дози от 5 до 15 милиграма, и обикновено имат 24-часово деиствие.

НИКОТИНОВИ дъвки

Те са дъвки, съдържащи никотин, който се освобождава при дъвчене и се абсорбира от устната лигавица. Прилагането се контролира (тяхната употреба не се препоръчва за повече от 3 месеца), докато преждевременно дозата се намалява постепенно, в съответствие с инструкциите на лекаря.

това, което те предлагат
Дъвките помогат за намаляване на непосредственото желанието за цигари. Не че притежават магическата сила да откажет от "спрете". Те обаче могат да бъдат от голяма полза за хората с симптоми на абстиненция от липсата на цигари (раздразнителност, тревожност, неспособност за концентрация, склонност да ядът) и да се комбинира с други методи на лечение (като психологическо консултиране, лекарствено лечение).

Спрей за нос с НИКОТИН

Вдишвайте през носа чрез специално дозиращото устройство и така то се абсорбира директно от носната лигавица, където никотинът се транспортират бързо в кръвния поток. Използването му не трябва да надвишава шест месеца.

какво предлага
Процесът е директно задоволяване на нуждите на потребителя от към никотин и може да се използва в комбинация с други заместителна терапии със никотинови съставки. Не се препоръчва за хора с алергии, астма, синузит или хроничен ринит.

Медикаментозно лечение

Фармацевтично оръжие, досега, е под формата на ТАБЕКС. Този състав е под формата на таблетки, и се използва като помощно средство за спиране на тютюнопушенето, които са достъпни и без лекарско предписание.

това, което те предлагат
Табекс: помага за намаляване на престрастяването към никотина и контрола на пристрастяване към пушенето, постепенно намалява необходимостта от цигарите. Лечението се препоръчва за около 8-12 седмици, а медицинското наблюдение е препоръчително.

алтернативни методи

АКУПУНКТУРА

Чрез вмъкване на фини игли в определени точки на кожата, акупунктура мобилизиране в тялото, което в този случай е никотинът.

какво предлага 
Тъй като цигарите и тютюнът са примеси, методът помага на пушача да се чувства по добре, когато спре пушенето (разбира се, след края на лечението).

Акупунктурата също помага за премахване на синдрома на отнемане, което се проявява в интензивна фаза при спиране на цигарите.

Приключването на терапията (обикновено е необходимо между 3-7) .

хипнотерапия

За постигането на тази техника изисква пушача да бъде доста отзивчив и да е положителна личност за да се получи метода.

По-конкретно, хипнотерапевта представя на пушача в състояние на дълбока релаксация, която дискусия се фокусира върху въпроса за тютюна и всичко, свързано с него.

какво ви предоставя 
Статистиката сочи, че този метод е по-ефективен, когато се комбинира с психотерапия.

Хипнотерапия наи вече помага на хората да не им се пуши, свързана е с различните психични състояния (чувство за недостатъчност, неизпълнени желания, страхове и т.н.). Лечението се извършва след няколко терапии, броят на които варира в зависимост от размера на проблема.

специални центрове

Днес пушачите могат да отидат и да отказжат тютюнопушенето в клиники, които са управлявани успешно и в България.

това, което те предлагат
В тези клиники, първоначално е информация на пушачите за проблемите им, причинени от тютюнопушенето, но също така и начин как да се помогне от гледна точка на спиране.

След което ще ви помолят да попълните въпросник, който е предназначен да помогне на пушачите да оценят тяхната мотивация и по този начин тяхната готовност как да преминат през етап на умисъл в процес на подготовка за успешно отказване от тютюнопушене.

По време на лечението се прилагат лекарства, които в комбинация с подходяща психологическа подкрепа, дава на пушачите най-големия шанс да се откажат от пушенето за постоянно, като същевременно намали симптомите на абстиненция, които обикновено съпътства отказването от тютюнопушене.

 

Основната вина

Седемте заболявания са доказали, че пушачите имат основният причинител:

 • Коронарната болест на сърцето (ангина, инфаркт).
 • Рак на белия дроб (което води до 25% от смъртните случаи от рак).
 • Периферни съдови по краката (интермитентно накуцване, гангрена).
 • Рак на ларинкса.
 • Рак на хранопровода.
 • Рак на пикочния мехур.
 • Хроничен бронхит.

Какво ще кажете за теглото ...
Ако спрете цигарите и продължите да ядете колкото изяжда един пушач и не се направят никакви промени в ежедневните ви навици (или дори кратко пътуване), след това по данни на статистиката:

 • Вие имате 74% шанс да качите около 3-5 кг
 • Вие имате 10% шанс да качите около 15 килограма
 • Вие имате само 3% шанс да не качите нито грам.

Ефекти върху секса и плодородието

Според резултатите от проучване, проведени от учени и подчертани от последните научни срещи по кардиология:

 • Мъжете, които пушат повече от една кутия цигари на ден, са по-склонни да изпитват еректилна дисфункция, отколкото мъжете, които не пушат, тъй като доброто състояние на артериите е предпоставка за добра ерекция.
 • Пушенето също оказва негативно влияние върху възможностите за двойки за постигане на бременност или раждането на дете, родено след един нормален период на бременността. Обяснението е, че химичните вещества, съдържащи се в цигарения дим, като например никотин, може да повлияе неблагоприятно върху естрогеното производство.
 • Въпреки това, когато се постигне бременност, никотинът преминава в плода. Освен това, ако едно дете расте в близост до пушач, преди да достигне пет годишна възраст ще е "изпушело" 102 пакета цигари.

След шест часа ... 2 дни ... 9 месеца

Спирането на цигарите изведнъж, гасенето на последната цигара, проучвания показват, че:

 • След 6 часа преходно повишава сърдечната честота и кръвното налягане предизвикано от никотина започват да се връща към изходното си положение.
 • След 2 дни чувството за вкус и мирис се подобрява в рамките на 2-12 седмици както и се подобрява циркулация на кръвта, бягането и ходенето са по-лесни
 • След 3-9 месеца, кашлица, хрипове и проблеми с дишането,състояние на белия дроб се подобрява.
 • Три до девет месеца от отказването от пушене, сексуалната способност, която е напоена с цигари, както и плодородието значително ще се подобри.
 • При мъже пушачи, които са спрели да пушат на възраст 35-39 години средно по пет години добавят към живота си, докато жените пушачи, които се откажат от пушенето на една и съща възраст, те добавят три години.

"Трикове" при трудни времена

 • Дъвка (без захар).
 • Дъвченето на канела или карамфил.
 • Похапваите плодове и зеленчуци, крекери.

За да не се поддадете на изкушението

 • Гледайте нещо да имате в ръцете си (например с броеница).
 • Стоите близо до растения или в градината ви
 • Упражнение (като например бързо ходене, леки упражнения, бягане, тенис, плуване) ще ви помогне не само да контролирате теглото, но също така и за облекчаване на стреса, който често съпътства при липсата на цигара.
 • Избягвайте кафе (повишава липсата на никотин) както и местата, посещавани от пушачи.
 • често миите зъбите си. Желанието да се пуши намалява, когато чувствате устата си чиста.

 

Pin It

Здравни проблеми

Акне
Алергия
Алкохолизъм
Анална фисура
Анемия
Апендицит
Астма
Атеросклероза
Атрофия
Безплодие
Болест на Паркинсон
Бронхит
Бременност
Вагинално течение
Варицела
Високо кръвно
Висок холестерол
Витилиго
Въшки
Глаукома
Грип
Гъбички
Далекогледство
Депресия
Диабет
Детски хемангиоми
Дребна шарка
Ендометриоза
Еректилна дисфункция
Запек
Затлъстяване
Защита от насекоми
Зъбен камък
Избелване на зъби
Инсулт
Инфаркт
Инконтиненция на урина
Камъни в бъбреците
Кариес
Катаракта
Колики
Кога да потърсим лекар при грип?
Косопад
Контрацепция
Късогледство
Кървене на венците
Макулна дегенерация
Мигрена
Менопауза
Миома
Остеопороза
Псориазис
Проблеми с еякулацията
Проблеми с мъдреците
Панкреатит
Разширени вени
Рахит
Рак на гърдата
Рак на гърдата
Разстройство
Рак на простатата
Сърдечна недостатъчност
Себореен дерматит
СИНДРОМ НА СУХОТО ОКО
Синдром на сухото око
Синузит
Спортен травматизъм
Скарлатина
Сърдечни аритмии
Синдром на поликистозните яйчници
Сексуални проблеми
СПИН
Сърдечни клапни пороци
Устна хигиена
Хламидиална инфекция на гениталиите
Хемороиди
Хепатит
Херния
Хрема
Хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Целулит
Цистит
Човешки папилома вирус (HPV)
ЧОВЕШКИЯТ ПАПИЛОМА ВИРУС (HPV)
Язва

Безплатна доставка за поръчки на стойност над 49 лв.

Доставка за Пловдив за поръчки под 39 лв. - 2.99 лв. - до адрес.

Поръчка по телефона:

Поръчки по телефона може да правите само от Понеделник до Петък 9-18 часа.

Изберете продуктите които желаете да закупите и ни се обадете на телефони: 0885881076.

Наш служител ще запише поръчката Ви.

Последно разглеждани продукти

Следвайте ни във Facebook!

Интересни публикации

Абонирайте се за новини и промоции!
bg Bulgarian af Afrikaans sq Albanian ar Arabic hy Armenian az Azerbaijani eu Basque be Belarusian ca Catalan zh-CN Chinese (Simplified) zh-TW Chinese (Traditional) hr Croatian cs Czech da Danish nl Dutch en English et Estonian tl Filipino fi Finnish fr French gl Galician ka Georgian de German el Greek ht Haitian Creole iw Hebrew hi Hindi hu Hungarian is Icelandic id Indonesian ga Irish it Italian ja Japanese ko Korean lv Latvian lt Lithuanian mk Macedonian ms Malay mt Maltese no Norwegian fa Persian pl Polish pt Portuguese ro Romanian ru Russian sr Serbian sk Slovak sl Slovenian es Spanish sw Swahili sv Swedish th Thai tr Turkish uk Ukrainian ur Urdu vi Vietnamese cy Welsh yi Yiddish
Google translate  

Търсене по зона на тялото